Dünyaca Ünlü “Sheraton” ve “Marriott” Otelleri Yakında Access Yönetiminde Priştine’de

Dünyaca ünlü “Four Points by Sheraton” ve “Courtyard by Marriot” oteller zincirinin iki oteli de yakın bir gelecekte Kosova’da inşa edilecek.  Yaklaşık 16 milyon Avro’ya mal olacak bu iki otelin ülkemizde inşa edilmesi anlaşması dün gece Priştine’de imzalandı.

“Marigona Tower” İcra Müdürü Valton Bilalli “Marigona Rezidencë” projesinin başlamasından on yıl sonra bu projenin markalı olacak Kosova’da dünyaca ünlü bu oteller zincirinin Priştine’de iki otelinin de inşa edilmesiyle  finalleşeceğini söyledi.

Dün akşamki imza törenine en yüksek devlet kurumları başkanları yanısıra Kosova’da akredite edilen diplomatik temsilcileri de hazır bulundu.

İmza töreninden sonra yaptığı açıklamada Başbakan Ramush Haradinaj dünyaca ünlü bu iki oteller zincirinin ülkemizde de iki otel inşa etmesi kararının Kosova için büyük bir başarı olduğunu ve her iki otel markasının doğru adresi seçtiğini değerlendirdi.

Ülkemizde yaklaşık 20 milyon Avro değerinde yapılacak bu yatırımın istihdama önemli katkıda bulunacağını belirten Haradinaj bununla Kosova’ya büyük bir hizmet yapıldığını ifade etti.

Başbakan Haradinaj ayrıca her iki markanın gereken adreste olduklarını ve bu iki projenin çok başarılı olacağını iddia ederek “Bunu Kosova ve Kosova vatandaşları hak ediyor.” dedi.

ABD’nin Priştine Büyükelçisi Greg Delawie ABD Hükümeti’nin Kosova vatandaşlarının da kazançlı olacakları bu projenin imzalanmasını desteklediklerini açıklayarak bu projeden Kosova’yı ziyaret eden yabancıların da yararlanabileceklerini söyledi.

“Marriott Internacional” oteller zinciri temsilcisi Carlton Ervin de dünyaca ünlü bu iki marka oteller zincirinin Kosova’da da otel inşa etme kararından memnuniyetlik duyduğunu söyledi.

Priştine’ye geldiğinde kentteki hareketliğin kendisini cezp edip hayran bıraktığını kaydeden Ervin “Marriot” oteller zincirinin dünyada 6.500’den fazla otele ve yaklaşık 1.2 milyon odaya sahip olduğunu açıklayarak bu oteller zinciri sermaye piyasasının 50 milyar Dolar’a ulaşması nedeniyle memnuniyetliğini dile getirdi.

Gazete haberi için tıklayınız.